Bir Ford Mondeo-dan Bir Batareyanı Necə çıxarmaq Olar

Mündəricat:

Bir Ford Mondeo-dan Bir Batareyanı Necə çıxarmaq Olar
Bir Ford Mondeo-dan Bir Batareyanı Necə çıxarmaq Olar

Video: Bir Ford Mondeo-dan Bir Batareyanı Necə çıxarmaq Olar

Video: Bir Ford Mondeo-dan Bir Batareyanı Necə çıxarmaq Olar
Video: Yaxşıdır, ancaq getmir | Ford Fusion | AvtoStatus #49 2024, Iyun
Anonim

Batareyanı (akkumulyatoru) çıxarıb özünüz bir Ford Mondeo avtomobilində dəyişdirə bilərsiniz. Bunu etmək üçün, terminalları çıxarmaq, sigorta tutucusunu ayırmaq, elektrik keçirici lövhəni çıxarmaq və sonra müvafiq boltları sökərək batareyanı avtomobilin mühərrik hissəsindən çıxarmaq lazımdır.

Batareyanı necə çıxarmaq olar
Batareyanı necə çıxarmaq olar

Zəruri

tornavida

Təlimat

Addım 1

Batareyanın çıxarılması bir neçə addım çəkir. Əvvəlcə avtomobilin alovlanmasını tamamilə söndürməlisiniz və kapot kilidini sərnişin bölməsindən açmalısınız. Bundan sonra, mühərrik bölməsinin qapağını qaldırın və mənfi terminalı batareyadan çıxarın və sonra yan tərəfə aparın.

Addım 2

Sonra sigorta tutucusunun qapağını açın. Bunu etmək üçün barmaqlarınızla hər iki tərəfə sıxın və yuxarıya doğru açın. Sonra pozitiv terminala gedən teldən ilk bağlayıcıyı gevşetməlisiniz.

Addım 3

Yenidən montaj zamanı qarışıqlığı qarşısını almaq üçün tutucunun içindəki qoruyucuları etiketləyin. Sonra onları yay kontaktlarından çıxarın və tutucu qoz-fındıqları açın. Ona gedən elektrik konnektorunu ayırın.

Addım 4

Bir tornavida bıçağından və ya barmaqlardan istifadə edərək, sigorta tutucusunu batareya qutusundan çıxarın. Sonra cihazı batareyadan çıxarın.

Addım 5

Bağlayıcıları gevşetin və keçirici plitəni pozitiv terminaldan çıxarın. Termal qoruyucu bir gövdə varsa, onu da uyğun istiqamətdə açaraq və hissəni montajdan çıxararaq çıxarın. Batareyanın altındakı boltu açın və tutacaq boşqabını çıxarın.

Addım 6

İkinci yan dəstəyi buraxmaq üçün batareyanı bir az kənara sürüşdürün. Batareyanı tutan cıvataları açın və batareyanı çıxarın. Batareyanın çıxarılması tamamlandı. Yeni bir batareyanın quraşdırılması üçün yuxarıdakı addımları tərs qaydada yerinə yetirin.

Tövsiyə: